.

Miért

Miért gyűjtjük?

Az alternatív oktatási népszavazás lezárásakor az aHang és az Egységes Diákfront bejelentette, hogy 1.000.000 üres nemzeti konzultációs ívet fognak összegyűjteni a következő hónapokban, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy propaganda helyett valódi kérdésekben – például az oktatásról helyzetéről – akarnak véleményt nyilvánítani az emberek. 2023. november 22-én hivatalosan is megkezdtük a kampányunkat, amit az alternatív népszavazás folytatásaként – mintegy második fordulóként – valósítunk meg. 

Most a hatalom egyik legkedvesebb játékszerén, a nemzeti konzultáción keresztül mutatjuk meg, hogy propaganda és látszat kérdések helyett valódi problémákról akarunk véleményt mondani. Beszélgessünk, és ne konzultáljunk! 

Egymillió üres konzultációs ívet gyűjtünk össze az oktatás mellett és a hazugságok ellen! Nem fogjuk hagyni, hogy újabb hazugság kampánnyal árasszák el az országot, ezúttal nem lesznek olyan hazug plakátok, hogy “a magyar emberek 97%-a döntött”.

A nemzeti konzultáció fontosságát a kormány számára mi sem bizonyítja jobban, mint hogy november 9-én propaganda össztűz zúdult ránk olyan főcímekkel, hogy “Meghekkelnék a nemzeti konzultációt a Soros-közeli adatbázis-építők”. Egy nap alatt közel 30 kormánypárti cikk született a nemzeti konzultáció összegyűjtését célzó akcióról, amelyeknek egyetlen célja volt: hitelteleníteni a kezdeményezést és elbizonytalanítani az embereket.

A hatalom minden olyan véleménynyilvánítási formát ellehetetlenített, amellyel az állampolgárok  hangot adhatnának az akaratuknak. Megszüntették a népi kezdeményezést, több mint 10 éve nem lehet – a kormány politikájával ellentétes kérdésben – népszavazást tartani, a közmeghallgatásokat kiüresítették, és a petíciózás intézményét szisztematikusan lejáratták. Minderre példa az alternatív népszavazás 115.000 résztvevőjének hitelesített szavazata, amelyet a kormány nem méltatott reakcióra.

A kampány november 22-én indult. Jelentkezz a konzultációs ívek gyűjtőjének ide kattintva, és segíts a saját környezetedben minél több ívet összeszedni! FONTOS, hogy csak a konzultációs íveket várjuk, a borítékokat – és ezáltal a név- és lakcímadatokat – nem gyűjtjük.

A második szakaszban (december 4-től) országszerte személyesen gyűjtőpontokon lehet leadni a saját és az összegyűjtött konzultációs íveket. Senki ne dobja ki az ívet, mindenkinek biztosítunk lehetőséget, hogy leadja azt a számára legegyszerűbb módon! Az íveket többféleképpen is lehetséges eljuttatni hozzánk:

  • Postai úton: Magyarhang Nonprofit Kft., Budapest, Pf. 34., 1426
  • Személyesen gyűjtőpontokon lehet leadni az íveket: https://www.7igen.hu/konzultaciorol/leadas 
  • Azoknak is lehetőségük van részt venni, akik nem kaptak konzultációs ívet, esetleg időközben kidobták: ők online nyilatkozhatnak a 7IGEN.hu oldalon arról, hogy a propaganda helyett valódi kérdésekről szeretnének véleményt mondani. 

Az elmúlt években minden érdekérvényesítési formát kihasználtunk, tüntettünk, petíciókat adtunk át, követeléseket fogalmaztunk meg, szakmai javaslatokat dolgoztunk ki szakértőkkel, és alternatív népszavazást tartottunk.

A kampány megvalósításához támogatásokra van szükségünk (logisztika, reklám, kommunikáció, stb).